Omgaan met een

grote hoeveelheden stimuli zijn tegenwoordig niet meer dan typisch. De telefoonschermen, computers, en ook de actieve agenda's met talloze contacten, is iets dat de meeste mensen herkennen. Waar het enerzijds zorgt voor een bewogen en ook compleet leven waarin verschillende dingen gebeuren, anderzijds kan het vaak teveel zijn en is slaapgebrek een veelvoorkomend probleem in de huidige samenleving. Na zo'n drukke dag en de wetenschap dat de volgende dag er hetzelfde uitziet, is het niet altijd even gemakkelijk om in slaap te komen en ook nog eens goed te slapen.

Rusttijd voordat je gaat rusten

Het lijkt extra opvallend dan het is. Het rustmoment dat veel mensen hebben voordat ze gaan rusten, is een minuut waarop de telefoon scrolt. Je zou in staat kunnen zijn om je uit te strekken op de bank als je dit doet, maar je geest moet nog veel verwerken. Dus de vrede die je hebt, is een illusie. Om veel beter te slapen is het uitstekend om voor het slapen gaan zo min mogelijk prikkels te krijgen zodat het lichaam de benodigde slaapstoffen kan aanmaken en minder 'aan' zit. Het uitchecken van een publicatie kan hierbij helpen, maar ook een beetje opruimen of naar muziek luisteren.

Een geweldig kussen

Een uitstekend kussen wordt vaak ondergewaardeerd. De omgeving waarin u slaapt, bepaalt doorgaans de rest van de avond. Wanneer deze houding wordt verstoord door het kussen waar je op rust, of de bedmatras die eigenlijk een aantal jaren aan vervanging toe is, is de kans dat je bij het wijzigen van deze punten zeker veel beter gaat slapen extreem groot. Zo kan een buikslaapkussen een enorme oplossing zijn voor de buikslaper. Deze zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die voornamelijk op hun buik slapen. Hun positie is meestal niet geschikt voor routinekussens, het is niet voor iedereen nodig, maar het kan een groot onderscheid maken.

Minder weergavetijd

De tijd die we investeren met het oog op ons beeldscherm, is wellicht iets waar de meesten niet mee te maken willen hebben. Een paar uur is tegenwoordig gewoon typisch. U moet er echter rekening mee houden dat u momenteel al een groot aantal uren profiteert en dat u in feite ook uw hersens laat werken door te scrollen via uw telefoon. Eigenlijk is dat meer dan een fulltime werk voor je geest. Minder weergavetijd suggereert direct nog meer rest, om ervoor te zorgen dat als u dit vermindert, u veel veiliger kunt slapen omdat uw hoofd veel minder overuren draait.