De vakantieperiodes van 2023 komen er weer langzaam aan, dit betekent dat je alvast op zoek kunt gaan naar een leuke vakantiebestemming. Veel mensen in Nederland zoeken vooral naar een vakantie binnen Europa, maar buiten Europa zijn er ook veel prachtige landen. Het kan echt een keer leuk zijn om buiten Europa op vakantie te gaan, zo zijn er namelijk prachtige landen die je kunt bezoeken. Toch is het belangrijk om goed op te letten op verschillende dingen als je op vakantie gaat naar een land buiten Europa. Hier is de cultuur namelijk vaak anders en moet je ook echt jezelf aanpassen. Je kunt op deze manier wel meer leren over andere culturen en dat kan heel erg leerzaam zijn.

 

Je wilt natuurlijk goed voorbereidt op vakantie gaan en dit betekent ook dat je moet kijken naar eventuele vaccinaties. In sommige landen is het aangeraden om bepaalde vaccinaties tegen ziektes te nemen, terwijl dit in sommige landen zelfs verplicht is. Je kunt op het internet precies zien welke vaccinaties je nodig hebt per land. Toch zijn er een paar ziektes die heel erg gevaarlijk kunnen zijn en kan het altijd handig zijn om deze vaccinaties te nemen. Wil jij weten waarvoor? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

DTP prik

De DTP prik kan heel erg belangrijk zijn als je op vakantie gaat, maar het is sowieso erg belangrijk om deze prik te krijgen. De meeste Nederlanders zijn als kind al volledig gevaccineerd met de DTP prik, maar dit geldt niet voor iedere Nederlanders. De DTP prik biedt namelijk bescherming tegen drie verschillende ziektes. Deze ziektes zijn tetanus, polio en difterie. Deze vaccinatie bestaat uit drie verschillende prikken en het is altijd van belang om deze vaccinatie te nemen. Deze drie ziektes kunnen heel erg gevaarlijk zijn en een groot probleem veroorzaken voor jouw gezondheid.

Gele koorts

Naast de DTP vaccinatie, kan het ook belangrijk zijn om een vaccinatie te nemen tegen de gele koorts. De gele koorts komt veel voor in verschillende landen buiten Europa en kan heel erg vervelend zijn. Het is een zeldzame infectieziekte en het wordt veroorzaakt door een virus. Dit virus wordt overgedragen door een mug die je overdag kan steken. Het is dus heel belangrijk om een vaccinatie te nemen tegen de gele koorts, zodat je goed voorbereidt op vakantie kunt gaan.