Gaat u binnenkort uw eerste woning kopen of mogelijk verhuizen? Daarna heeft u mogelijk feitelijk aangegeven dat er 2 soorten koopwoningen op de vastgoedmarkt zijn, nieuwbouw en bestaande bouw. Maar met welk huis ga je? In deze blog hebben we de voordelen en nadelen van zowel nieuwe als huidige structuren voor u gedetailleerd beschreven.

De voordelen van een gloednieuwe constructie

Een nieuwbouwwoning wordt vaak aangeboden voordat de woning er ook staat, dus de bouw moet nog beginnen. U bent daardoor de eerste eigenaar van een nieuwbouwwoning. Er heeft nog niemand in uw huis gewoond. Deze woningen zijn ook echt eigentijds en hebben een gunstige vermogensscore. De woning wordt ook op naam vrijgegeven en daarnaast heb je weinig onderhoud. U kiest hoe alles er zeker uit zal zien en wat er vanaf de allereerste minuut te vinden is met betrekking tot vloeren, behang, meubels en meer.

De voordelen van een bestaand gebouw

Het aanbod van bestaande constructies is vele malen hoger dan het aanbod van nieuwe gebouwen. Alleen al vanwege het feit dat deze woningen nu bestaan. Er is dus een grote en gevarieerde variëteit. Verder hoef je niet te wachten tot de bouw en de bouw klaar zijn aangezien deze woning momenteel bestaat, je kunt bij wijze van spreken alsnog verhuizen in de volgende maand wanneer de huidige eigenaar de woning kan verlaten. Daarnaast hebben tal van bestaande woningen nog karakter en ook een specifieke omgeving van vroeger. De woningen van vandaag worden niet meer gebouwd zoals ze waren. Als u bijvoorbeeld van een hoog plafond houdt, vindt u dit alleen in bestaande gebouwen. Er is ook nog een alternatief om te onderhandelen over de vraagkosten.

De negatieve aspecten van nieuwbouw

Normaal gesproken zijn er ook enkele negatieve aspecten aan een nieuwbouwwoning. Aangezien uw huis al op de markt wordt gebracht voordat de bouw is begonnen, kunt u er vandaag niet intrekken. Vaak moet u tot 6 maanden of een jaar wachten. Echt irritant natuurlijk als je andere huis op dit moment op de markt is. Daarnaast heb je te maken met dubbele prijzen en ook met een afgehandelde vraagprijs. Met name in de Randstad zijn er doorgaans maar een paar woningen direct beschikbaar, terwijl de vraag extreem hoog is. Op het moment dat u uw woninghypotheek niet volledig kunt krijgen of er bepaalde onvoorspelbaarheden zijn doordat bijvoorbeeld de hypotheekpassie en dit proces wordt uitgesteld, kan het zijn dat u zomaar verliest. Je hebt ook maar een beperkte keuze omdat er maar een paar exemplaren worden gemaakt.

De nadelen van bestaande constructie

Zeker, er kleven ook verschillende negatieve aspecten aan bestaande gebouwen, zoals de kosten van de klant. Een bijkomend nadeel kan zijn een veel minder gunstig stroometiket of onderhoudsprijzen omdat uw woning een renovatie kan krijgen. In het ergste geval moeten sommige punten zelfs worden herbouwd en ook / of gesloopt. Door dit te doen, kunnen uw uitgaven een stuk hoger zijn, vooral als u er later achter komt dat er iets niet klopt met uw huis.

Heeft u overigens geen antwoord op de vraag "hoeveel kan ik krijgen"? Kijk dan op hypotheekrente.nl voor een schatting van uw maximale woonhypotheek.