Alles lijkt een fluitje van een cent, maar als je je meer onderdompelt in de verschillende soorten, soorten en materialen van keramische tegels, zul je al snel merken dat je in veel gevallen door de bomen het bos niet meer ziet. Of de doucheruimte door de tegels. Om er zeker van te zijn dat je de beste keuze maakt bij de aanschaf van je badkamer keramische tegels, heb ik deze blogsite voor je samengesteld. Geniet van analyse!

Om te beginnen zijn er vloeren en ook wandtegels

U kunt keramische tegels voor de wasruimte opsplitsen in 2 categorieën. Dit zijn vloeren en ook keramische wandtegels. Toilettegels zijn normaal gesproken veilig tegen de invloeden van vocht, omdat u hier dagelijks en soms meer dan dagelijks mee te maken krijgt. Vloertegels zorgen er bovendien voor dat het toilet heel gemakkelijk op te ruimen is. Simpel gezegd: voldoende voordelen om keramische badkamertegels te selecteren.

Keramische tegels voor de vloer

Je koopt niet zomaar vloertegels. Er zit zowel veel werk als aandacht in. Zo kun je zelf de keuze maken om mee te gaan met de badkamertrends van het seizoen, of kies je voor een vloertegel die bijna altijd eigentijds én modieus is.

Hoe dan ook, het is erg belangrijk dat je van tevoren herkent wat voor soort keramische tegels je wilt kopen. Kiest u voor een grotere maat of kleiner? Welke schaduw wil je van de tegel kopen? Of wil je verschillende tinten om een ​​soort mozaïekpatroon te creëren? Er is bovendien nogal een onderscheid in hoge kwaliteit wanneer u tegels voor de wasruimte wilt krijgen. Kortom: het kopen van keramische tegels vereist zowel focus als kennis. Iets wat je misschien niet constant thuis hebt, maar dat zowel nuttig als waardevol kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan het soort keramische tegels.

Soorten vloertegels voor toiletten

Om te beginnen heb je een aantal verschillende soorten keramische tegels voor toiletten. We identificeren keramische of volledig natuurlijke steenkeramische tegels.

Keramische tegels zijn vaak goedkoper dan volledig natuurstenen vloertegels. Dit komt doordat volledig natuurstenen vloertegels de warmte beter vasthouden dan keramische tegels. Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Zo hebben keramische vloertegels vaak een prachtige glanslaag doordat ze gebakken zijn met een poetslaag. Ook deze laag maakt de keramische tegels waterafstotend.

Vloertegels van volledig natuursteen zijn iets moeilijker schoon te maken dan keramische vloertegels, maar zijn een stuk beter. Soms gaan ze ook veel langer mee, omdat ze niet met chemische reinigingsmiddelen kunnen worden opgeruimd. Dit is eveneens beter voor het milieu!

Hopelijk heeft deze blog wat kwaliteit opgeleverd met betrekking tot toilettegels en kun je nu selecteren welke keramische tegels je wilt installeren in je gloednieuwe doucheruimte. Het allerbeste!