In de lente zijn we weer compleet. Vroeger was het weer een heerlijke lente. Dus nu we veel gaan wonen, is onze tuin een van de mooiste plekken waar we kunnen kamperen. Een aantal van ons hebben daardoor de tuin een grondige opknapbeurt aangeboden, zodat deze er momenteel weer mooi uitziet. De vraag is nu natuurlijk hoe je ervoor zorgt dat het ook mooi blijft. Ongedierte is een van de dingen die uw tuin weer arm kunnen maken. Parasietcontrole is daarom een ​​cruciaal facet en we zijn niet van plan om daarvoor alle soorten eco-vijandige gifstoffen te gebruiken. Nematoden kunnen worden gebruikt voor tal van parasieten. Een larve-soort. In deze blog zullen we je nog veel meer vertellen over hoe het werkt. Ook denken we snel aan een bijkomend insect, namelijk bloedluis bij hennen. Lees snel verder!

Hoe werkt het precies

De nematoden of larven zijn erg klein. U schaft ze dus in goede aantallen aan om er zeker van te zijn dat het effectief werkt. De larven blijven in de grond en gaan ook daar op zoek naar hun slachtoffer. Onder deze slachtoffers kunnen naaktslakken zijn die zeer schadelijk kunnen zijn voor uw tuin. Nog eentje is de Toch zijn er ook aaltjes die kunnen worden ingezet tegen de buxusrups of de eikenprocessierups. Kortom, ze kunnen erg nuttig zijn tegenover alle soorten bugs waarmee we op verschillende manieren kunnen worstelen. Hoe het werkt, is dat je de nematoden koopt. Normaal gesproken koop je deze in een pakket dat uit slechts 12 miljoen kan bestaan. Dat is eigenlijk niet overdreven, aangezien u momenteel 500.000 per m2 nodig heeft. De aaltjes zoeken dan de grond af naar hun slachtoffer en gaan daar ook naar binnen. In deze prooi laten ze micro-organismen achter die in de darmkanalen van de aangetaste prooi voorkomen. Daarom transformeert de prooi zichzelf als het ware. Hij stopt in eerste instantie met eten, waarna het op een gegeven moment ook sterft en dus niet meer schadelijk is.

Rode mijt-kompressen

Het grappige is dat je deze nematoden eenvoudig online kunt kopen. Maar agressieve termieten kunnen ook online worden gekocht. U krijgt deze in een speciale verpakking. Het is verstandig om ze onmiddellijk te gebruiken. Over het algemeen kunnen ze lange tijd niet worden onderhouden. Mocht u ze toch veel langer moeten bewaren, dan is het verstandig ze op een koele plaats te bewaren. Bloedluis bij kippen is een gedoe en ook hier wilt u zo snel mogelijk een eind aan maken. Rode termieten leven voornamelijk 's nachts, je ziet ze zelden gedurende de dag. Termieten, of rode mijten, voeden zich met het bloed van kompressen en nemen zeer snel toe. Deze insecten worden bovendien bijzonder energiek in het voorjaar. Je herkent de rode mijt in kompressen aan de rode kleur. Als u dit opmerkt, is het een goed idee om direct gebruik te maken van roofzuchtige termieten.

Ik hoop echt dat de suggesties met betrekking tot nematoden en roodmijtkompressen je hebben geholpen. Veel succes met het bestrijden ervan en praat altijd met iemand die erover leert als je je zorgen maakt. Hierdoor weet u zeker dat u zo efficiënt mogelijk met insecten kunt omgaan en dat u het lenteklimaat weer kunt waarderen.