Heb je een bouwbedrijf en ben je nu aan het kijken naar de verzekeringen die je nodig hebt? Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten is onmisbaar in jouw zoektocht. Voor ieder klusbedrijf, zowel groot als klein, is het een verzekering die je uit een groot aantal situaties kan helpen. Deze verzekering dekt namelijk de schade aan eigendommen en door letsel nadat er iets op de werkvloer gebeurt. Denk aan het omstoten van een laptop, het uitglijden van een klant op de gedweilde vloer of het morsen van koffie over iemands kleren. De aansprakelijkheidsclaims die hiermee gepaard gaan, kunnen hoge kosten met zich meebrengen. Maar waarom moet je dan een verzekering afsluiten voor jouw bedrijf? Lees snel verder en ontdek wat je moet weten. 

Schade en letsel verzekerd op de bouwplaats

Een van de eerste redenen waarom je een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af moet sluiten is vanwege de dekking van schade aan eigendommen van anderen. Het kan immers altijd zijn dat er iets gebeurt op de werkvloer, waardoor er schade ontstaat. Je breekt een raam op de bouwplaats, er vallen apparaten op de auto van de buren of iemand valt over een machine. Het zijn allemaal zaken die hoge kosten met zich meebrengen. Niet alleen moet je namelijk een schadevergoeding betalen, ook kunnen er medische zorgkosten bij komen kijken. Letselschade kan immers ook altijd voorkomen. De verzekering dekt al deze kosten, zodat je deze niet uit jouw eigen vermogen hoeft te betalen. Het is een financiële geruststelling voor jou en jouw onderneming. 

Verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden

Met een constructie all risk verzekering ben je verzekerd tegen onvoorziene omstandigheden. Er gebeuren voortdurend dingen waar je geen controle over hebt. Ondanks dat je er alles aan doet om iets te voorkomen, heb je toch te maken met externe factoren. De onvoorspelbaarheid maakt het vaak lastig om verder te werken en geven jou hoge kosten. De verzekering voorkomt dat je overal voor opdraait en geen goed gevoel achterlaat bij de klanten. Tegelijkertijd kan je je ook beschermen tegen valse claims. Iemand kan je immers aanklagen voor iets dat buiten jouw macht ligt. Dankzij de verzekering heb je een juridisch team tot jouw beschikking en kun je voorkomen dat de claims grote problemen opleveren voor het bedrijf en de voortzetting hiervan. 

Een professionele uitstraling naar klanten

Met een constructie all risk verzekering of een van de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen heb je niet alleen de voordelen voor jouw bedrijf, maar krijg je ook een professionele uitstraling. Klanten vinden het immers fijn om te weten dat je goed verzekerd bent, zodat ze zelf niet opdraaien voor eventuele problemen. Je neemt jouw zaken serieus en bent voorbereid op onvoorziene omstandigheden. De uitstraling kan jou weer helpen om meer klanten naar je toe te trekken. Daarnaast geeft het je gemoedsrust, zodat je je meer kunt richten op het uitvoeren van de werkzaamheden. Je hoeft jouw concentratie niet meer te verliezen, doordat je je druk maakt om gebeurtenissen die niet eens plaats hoeven te vinden op de bouwplaats.